Godisavtal för Green Cargo

mars 20, 2012 Fastigheter , Logistik

Godisätten Leaf har skrivit logistikavtalavtal med Green Cargo Logistics. Avtalet innebär att Green Cargo nyanställer 35 personer i det nya lagret på Ättekulla i Helsingborg.

Leaf och Green Cargo Logistics har tecknat ett flerårigt avtal gällande lagring, hantering, displayproduktion och distribution. Sockerkonfektyrjätten Leaf säljer kända varumärken som Malaco, Läkerol och Ahlgrens bilar och deras produkter kommer att hanteras i Green Cargos nya lager på Ättekulla i Helsingborg som färdigställs under hösten.
– Vi ser stora fördelar med att centralisera till ett skandinaviskt lager. Flödet är relativt jämnt över året men naturligtvis finns det större toppar kring jul- och påskhelgerna som ställer höga krav på samarbetet med Green Cargo Logistics, kommenterar Mattias Jönsson, Supply Service Director på Leaf Scandic.
– Det är ett stort förtroende att få ansvara för deras försörjningsprocess på skandinavisk nivå. Dagligvaror är det största och ett av de högst prioriterade segmenten inom Green Cargo Logistics, kommenterar Håkan Lindberg, regionchef på Green Cargo Logistics.
Green Cargo Logistics har med sina satsningar på nya fastigheter om 60 000 kvm i Helsingborg skapat förutsättningar för fortsatt expansion inom sina prioriterade segment. Totalt kommer Helsingborgsverksamheten förfoga över 90 000 kvm från hösten 2012.