Första spadtag i Landskrona

juni 4, 2019 Fastigheter , Logistiklägen

Lars Bording, Thomas Cook, Torkild Strandberg, Landskrona stad och Eva Sterner, Logicenters. Foto Logicenters.

Nu tas det första spadtaget för Logicenters 24 000 kvm stora logistikanläggningen i Kronan företagspark i Landskrona.

Logistikanläggningen beräknas stå färdigställd under andra kvartalet 2020. Av fastighetens totalt 24 000 kvm kommer hyresgästen Thomas Cook Travel Retail att nyttja 12 000 kvm, fördelat på 10 000 kvm lager, 1 500 kvm entresol och 500 kvm kontor.

– När fastigheten står klar kommer vi ha möjlighet att öka kapaciteten för onlineverksamheten Airshoppen, vilket är viktigt för oss. Nu är det spännande att bygget drar igång och vi är glada över att Logicenters kunde uppfylla våra logistiska krav, särskilt kring hållbarhet, kommenterar Magnus Persson, Warehouse Logistics Manager på Thomas Cook Travel Retail.

Förutom fastighetens moderna specifikationer kommer solceller att installeras på taket, något som går i linje med Logicenters strategi kring hållbarhet och energieffektivisering.
– Det gläder mig att Logicenters etableras i Skåne med denna moderna nyutveckling. Landskrona har ett väldigt bra läge i en viktig logistisk knutpunkt i regionen. Dessutom är halva fastigheten fortfarande tillgänglig för den som är ute efter en bra logistikplats i Öresundsregionen, kommenterar Matthias Kettelhoit, vd,  Logicenters.