Ford bygger nordiskt reservdelslager i Örebro

augusti 16, 2018 Fastigheter , Lager , Logistiklägen
Ford bygger nordiskt reservdelslager i Örebro

I mars 2019 flyttar Ebrex in i sitt nya, 12 000 kvm stora lager på Pilängen. Bild Logistic Contractor

Det brittiska logistikföretaget Ebrex etablerar ett 12 000 kvm stort nordiskt reservdelslager för Fords räkning i Örebro. Anläggningen, som ska stå klar för inflytt i mars 2019, byggs av Logistic Contractor och hyrs av Ebrex på ett tioårskontrakt. 

Logistic Contractor kommer att utveckla och bygga en logistikanläggning på 12 000 kvm på Västra Pilängen i Örebro, som ska fungera som reservdelslager för Fords verksamhet i Norden. Hyreskontraktet på anläggningen är tecknat med det brittiska logistikföretaget Ebrex, som redan driver TPL-lager för Fords räkning i bl a Tyskland och Polen, som förutom Ford även har Jaguar, Unipart, Hermes och Land Rover bland kunderna.

– Anläggningen uppförs enligt LCs standard och blir en generisk produkt som tilltalar marknaden, kommenterar Patrik Lööv, affärsutvecklare på Logistic Contractor.

Västra Pilängen ligger i direkt anslutning till E20, där Ebrex får grannar som Postnord, Lidl och XXL. Tomten som LC förvärvat av Örebro kommun är stor nog att expandera byggnaden med 3 000 kvm, något som ligger  i framtidsplanerna. Ebrex planerar att flytta in i mars nästa år.

 


Läs mer