Dahl bygger nytt centrallager i Bro

november 1, 2017 Fastigheter , Lager , Logistik
Dahl bygger nytt centrallager i Bro

 

Dahl bygger nytt, 60 000 kvm stort centrallager i Bro. Foto: Dahl.

Dahl bygger nytt, 60 000 kvm stort centrallager i Bro. Foto: Dahl.

VVS-grossisten Dahl bygger nytt centrallager i fastighetsbolaget Stendörrens logistikcentra GreenHubBro. Det nya centrallagret omfattar drygt 160 000 kvadratmeter mark och en byggnad om cirka 60 000 kvadratmeter.

Byggstart är beräknad till slutet av 2018 och verksamheten beräknas starta i nya lokaler vid årsskiftet 2020/2021. Genom flytten tryggar Dahl framtida expansion och har möjlighet att bygga nya bättre lämpade lokaler som möjliggör effektivare produktflöden. Anledningen att man valde Bro som läge för det nya centrallagret är flera.

– Det är ett antal bitar som ligger Bro till fördel. Så som Stockholm är exploaterat är det ganska svårt att hitta en så stor yta som vi har velat ha – 160 000 kvm som man kan färdigställa rätt så fort har varit svårt att hitta, säger Henrik Peitz, logistikdirektör på Dahl Sverige AB.

– Sedan har vi vår största marknad här och vi vill ha den närhet till våra kunder som det här läget ger. Att vi inte befinner oss särskilt långt från vårt nuvarande centrallager i Kallhäll gör också att vi hoppas kunna hålla kvar vår personal. vi vill kunna få med oss nyckelpersoner till Bro.

I samband med affären förvärvar Stendörren Fastigheter AB Dahls centrallager i Kallhäll.


Läs mer