Catena investerar i Logistikposition Sunnanå

april 30, 2018 Fastigheter , Lager , Logistik , Logistiklägen
Catena investerar i Logistikposition Sunnanå

Catena investerar i Logistikposition Sunnanå. Foto: Catena.

Catena har tecknat hyresavtal med DS Smith och Lekia och investerar 358 mkr i Logistikposition Sunnanå, strax utanför Malmö.

Catenas nya, fjärde etablering på Sunnanå omfattar två byggnader med en gemensam lastgård och parkering. De aktuella byggnaderna är multihyresgästlager som är flexibla över tid och anpassade för att inrymma flera hyresgäster, totalt om drygt 36 000 kvadratmeter.

Hyresgästen DS Smith är specialist på kundspecifika förpackningar med tonvikt på design och service nära kunden. Hyresavtalet omfattar drygt 5 800 kvadratmeter.

Lekia är Sveriges största leksakskedja med över 130 leksaksbutiker i Sverige och Norge och dessutom en av Skandinaviens största grossister inom segmenten lek och baby. Lekias hyresavtal omfattar cirka 6 000 kvadratmeter.

– Att DS Smith och Lekia identifierat Sunnanå som en perfekt logistikposition för respektive verksamhet stärker oss ytterligare i vår satsning på Sunnanå och bekräftar fördelarna med att även kunna erbjuda ett multihyresgästlager där för våra kunder, kommenterar Catenas regionchef i Malmö, Christian Berglund.

För båda hyresgästerna löper hyresavtalen på åtta år och inflyttning är beräknad till kvartal tre 2019.

Logistikposition Sunnanå ligger med direkt avfart från riksväg 11 och ytterligare 300 meter till avfarten ifrån E6/E20. Förhandlingar pågår för resterande 24 200 kvadratmeter med flera hyresgäster. Fullt uthyrt beräknas hyresvärdet i de två aktuella byggnaderna uppgå till cirka 26 mkr på årsbasis.


Läs mer