Byggstart i nya Brunna logistikpark

februari 28, 2014 Fastigheter , Lager , Logistiklägen

I Brunna Logistikpark skapar NCC nu utrymme för tillväxt i Upplands-Bro.  Bygget ska gå fort, från obebyggd tomt till färdiga lagerlokaler på tolv månader och Svenskt Kosttillskott blir första hyresgäst att flytta in.

Snart startar bygget av en modern logistikfastighet på 10 000 kvadratmeter. Första hyresgäst ser ut att bli Svenskt kosttillskott som säljer kosttillskott via e-handel. Inom kort flyttar de in på 2 000 kvadratmeter lageryta och ytterligare 300 kvadratmeter kontor.

– Vi ville ha en lokal där vi kan växa långsiktigt. Vår gamla lokal i Järfälla har blivit för liten för oss och vi letade efter en ny i närområdet. Sedan så ville vi ha en modern och nybyggd lokal, kommenterar Martin Valenta på Svenskt Kosttillskott.

Detaljplanen för Brunna Logistikpark har vunnit laga kraft och inom kort är NCC redo att sätta spaden i marken. Här finns plats för flera olika hyresgäster som vill ha lagerlokaler från 1 500 kvadratmeter och uppåt. Logistikparken ska bli sammanlagt 200 000 kvadratmeter stor och ligger intill E18.

– Många företag visar intresse för Brunna. Detaljplanen har vunnit laga kraft och inom kort är vi redo för ett första spadtag, säger Richard Helgesson, kundansvarig på NCC.

– Fördelen med Brunna är den omedelbara närheten till Stockholm, särskilt nu när E18 och Kymlingelänken byggs färdigt. Resan från Mätarvägen i Brunna till avfarten från E18 till Barkarby tar bara några få minuter.

Brunna har bra förutsättningar för lager. Läget intill E18 gör det lätt att nå området med lastbil och innebär också ett utmärkt skyltläge med hundratusentals bilar som passerar varje dag.

– Här kan vi tillsammans med hyresgästen utveckla lagerlokaler bortom begränsningarna som gamla lokaler innebär. Högt i tak, hållfasta golv och rätt pelarindelning. Allt utifrån hyresgästens behov av ett effektivt flöde, kommenterar Stefan Andersson, NCC.

– I själva verket skulle vi tillsammans med hyresgästen kunna förverkliga nästan vilken lagervision som helst.


Läs mer