Logents vd hoppar av

februari 27, 2014 Arbetsmarknad , Logistik

Den 1 mars tar Kurt Liljergren med kort varsel över rollen som tillförordnad vd och koncernchef i Logent från Michael Arvidsson. Orsaken till avhoppet framgår inte, men Arvidsson fortsätter i bolagsstyrelsen. 

Kurt Liljergren, som idag är vice vd i bolaget, blir tillförordnad vd och koncernchef, med uppdraget att “förstärka organisationen och säkerställa en fortsatt stark, hållbar och lönsam tillväxt för Logent” skriver bolaget i ett pressmeddelande. Avgående vdMichael Arvidsson, övergår till en styrelseroll där han ska arbeta med strategiska affärer och kunder.

– När nu Michael har beslutat att fortsätta arbetet från en styrelseposition så har styrelsen, de nya ägarna och Michael tillsammans kommit fram till att Kurt är en utmärkt lösning för att fortsätta strukturarbetet i organisationen och samtidigt behålla tillväxtfokus, kommenterar Logents styrelseordförande Mats Jönsson.

– Som vice vd har jag ju aktivt varit delaktig i att skapa Logent så som det ser ut i dag och att då axla ansvaret som vd känns självklart när frågan kommer upp. Jag ser en spännande tid då vi ska säkerställa implementationen av de kundaffärer som är på väg in och förstärka organisationen för att klara att fortsätta växa enligt uppsatta mål, säger Kurt Liljergren i samma pressmeddelande. 

Orsaken till vd-avhoppet är oklart, men en inte alltför långsökt gissning är att det har med det nyligen genomförda ägarbytet att göra. Logent har också funnits i blåsvädret i Norrköping på sistone, där lokaltidningen Norrköpings Tidningar de senaste månaderna rapporterat intensivt och kritiskt om påstådda mutor och brister i arbetsmiljö på företaget. Om detta påverkat beslutet att byta vd framgår dock inte. 

– Jag har varit med i bolaget sedan 2009 och bidragit till resan så här långt. När vi nu summerat 2013 kan jag se att vi kan lägga ett år till handlingarna då vi inte bara har växt kraftigt utan att vi även kraftigt förstärkt vårt rörelseresultat samtidigt som vi har många stora affärer som är under uppstart, vilket borgar för en fortsatt stark tillväxt. Vi har även fått in nya ägare vilket gör att vi nu går in i nästa fas med Bolaget. Det känns följaktligen som helt rätt läge att lämna över vd-skapet till Kurt och fokusera min tid än mer på nya kunder och att stötta via styrelsen, kommenterar Michael Arvidsson till sist. 

Av Hilda Hultén


Läs mer