Bygget igång för Castellums nya logistikpark

juni 15, 2017 Fastigheter , Logistik , Miljö/CSR
Bygget igång för Castellums nya logistikpark
Onsdagen den 7 juni tog Anna Nord på Göteborgs Hamn, Cecilia Fasth från Castellum Väst och Anders Bothén på Logistic Contractor gemensamt det första spadtaget för den nya logistikparken på Hisingen i Göteborg. Foto: LC.

Onsdagen den 7 juni tog Anna Nord på Göteborgs Hamn, Cecilia Fasth från Castellum Väst och Anders Bothén på Logistic Contractor
gemensamt det första spadtaget för den nya logistikparken på Hisingen i Göteborg. Foto: LC.

Den 7 juni togs första spadtaget för Castellums nya 26 000 kvm stora logistikbygge på Hisingen i Göteborg. Även i Stockholm bygger bolaget nytt. 

Logistic Contractor har fått i uppdrag av Castellum att uppföra en logistikanläggning på Hisingen i Göteborg. Den totala ytan är på 26 000 kvm varav 3 700 kvm i ett entresolplan längs hela långsidan. Projektet utgör den första etappen av Hisingen Logistikpark, som Castellum planerar att skapa i anslutning till Göteborgs hamn.

Anläggningen byggs för att klara certifiering enligt Miljöbyggnad Silver. Dessutom förbereds taket för en framtida montering av solceller. Som är den första etappen i bolagets nya logistikpark. Anläggningen beräknas stå klar i mitten av februari 2018.

 Även i Stockholm Nord är Castellum i byggartagen. I maj inleddes bygget av en 12 200 kvm stor logistikanläggning i Rosersberg. Byggnaden är tänkt för 1-3 hyresgäster och beräknas även den stå färdig under våren 2018.

– Investeringen innebär att vi ökar vårt innehav och utbud i ett intressant tillväxtområde – vilket innebär att vi kan möta både befintliga och potentiella kunders framtida behov, kommenterar Anders Nilsson, vd Castellum Region Stockholm-Norr.

Av Hilda Hultén


Läs mer