SKF väljer bort Göteborgs hamn

Konflikten i Göteborgs hamn gör att företag väljer bort hamnen för sina leveranser. SKF Sverige AB är ett av de företag som styr över sina leveranser till tyska hamnar.

SKF Sverige AB med fabrik i Gamlestaden i Göteborg har dragit in all export från Göteborgs hamn på grund av den långdragna hamnkonflikten, rapporterar SR.

Det här framkom på ett pressmöte som arrangerades av Västsvenska handelskammaren i veckan som gick.

SKF har tidigare fraktat ut ungefär 30 procent av Göteborgsproduktionen från hamnen. Men nu har situationen blivit sådan att de fått vända sig helt till andra hamnar, både i övriga Västsverige, men merparten ner till Tyskland.

– Vi har fått börja titta på alternativa hamnar i Västsverige. Men efter de hamnarna inte haft möjlighet att ta emot den utökade kapacitetsefterfrågan har vi börjat titta på hamnar ner till Europa. Nu i dagsläget så skickar vi alla produkter som tidigare skulle gått igenom hamnen med främst då lastbil ner mot främst då Hamburg. Det resulterar så klart i längre ledtider, utökade kostnader, och en utökad miljöpåverkan, säger Theo Kjellberg, presschef på SKF Sverige AB, enligt Sveriges radio.


Läs mer