Brunna logistikpark växer

oktober 17, 2017 Fastigheter , Lager , Logistik , Miljö/CSR
Brunna logistikpark växer
Brunna logistikpark växer med nya hyresgäster. Foto: NCC.

Brunna logistikpark växer med nya hyresgäster. Foto: NCC.

NCC hyr ut 4 100 nya kvadratmeter till Engelmanns och Cosentino i Brunna i Upplands-Bro. Uthyrningen inleder etableringen av en fjärde miljöcertifierad logistikbyggnad, kallad “Lyckobrunnen”,  klar för inflyttning i september 2018.

– Tillsammans med hyresgästerna utvecklar vi lagerlokaler i Brunna utan de begränsningar gamla lokaler har. De har högt i tak, hållfasta golv, rätt pelarindelning och låga energikostnader. På så vis får hyresgästen effektiva flöden i en miljöklassad miljö, kommenterar Andreas Wik, regionchef på NCC Property Development.

Lyckobrunnen planeras till 11 500 kvadratmeter, med plats för ytterligare en eller flera hyresgäster, på minst 1 200 kvadratmeter. Fastigheten miljöcertifieras enligt det internationella systemet BREEAM vilket ungefär halverar energianvändningen jämfört med äldre logistikbyggnader.

 

Cosentino levererar ytskikt i olika stenmaterial till både hem och offentliga miljöer. Företaget finns i över 80 länder, däribland alla nordiska huvudstäder och i Göteborg. Nu etablerar det sig även i Stockholm och hyr totalt cirka 2 600 kvadratmeter i Brunna.

Engelmanns Sweden AB flyttar från trånga lokaler till cirka 1 500 kvadratmeter i Brunna med ett modernt kyllager och lokaler för livsmedelsförpackning.


Läs mer