Brunna börjar befolkas

juni 15, 2012 Fastigheter , Logistiklägen

Kilenkrysset har skrivit sina första byggavtal för det nya logistikområdet Brunna Kungsängen. Altia och Cabby blir hyresgäster.

Under maj månad 2012 startade Kilenkrysset byggnation av försäljningsanläggning till Cabby Caravan.
– De kommer att hyra sin nya anläggning av oss och det är vår första etablering i vårt nya område Brunna Kungsängen, säger Kilenkryssets koncernchef och ägare Jan Persson.
Den andra nya hyresgästen är vin- och spritaktören Altia Sweden som etablerar sitt nya logistikcenter Sverige genom Kilenkrysset. Det ca 22 000 kvm stora logistikcentret kommer att tas i bruk tredje kvartalet 2013. Byggnationen startar sommaren 2012.
– Altia Sweden AB har tecknat ett långt hyreskontrakt med Kilenkrysset och vi är mycket nöjda med att på detta sätt komma igång med vår andra etablering i Brunna Kungsängen på mycket kort tid, säger Jan Persson.
Kilenkrysset äger flera stora markområden i Bro och Brunna Kungsängen inom Upplands-Bro kommun.
– Vår avsikt är att på dessa markområden skapa lager och logistiklösningar för ett antal kunder de närmaste åren. I samband med starten är det extra roligt med en större investering som även bidrar till att skapa långsiktiga arbetstillfällen i kommunen.
Enligt Iréne Seth, kommunstyrelseordförande Upplands-Bro kommun, kommer etableringarna bidra till att skapa fler arbetstillfällen i kommunen
– Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete och ett stärkt näringsliv med nya företag som etablerar sig i Brunna.
Privatägda Kilenkrysset har säte i Strängnäs och bygger, äger och hyr ut i första hand kommersiella ytor. Bolaget en sammanlagd uthyrd lokalyta på ca 550 000 kvm. Koncernen är i en stark expansionsfas med tyngdpunkt i Mälardalen.
 


Läs mer