Brunna börjar befolkas

Kilenkrysset har skrivit sina första byggavtal för det nya logistikområdet Brunna Kungsängen. Altia och Cabby blir hyresgäster.

Under maj månad 2012 startade Kilenkrysset byggnation av försäljningsanläggning till Cabby Caravan.
– De kommer att hyra sin nya anläggning av oss och det är vår första etablering i vårt nya område Brunna Kungsängen, säger Kilenkryssets koncernchef och ägare Jan Persson.
Den andra nya hyresgästen är vin- och spritaktören Altia Sweden som etablerar sitt nya logistikcenter Sverige genom Kilenkrysset. Det ca 22 000 kvm stora logistikcentret kommer att tas i bruk tredje kvartalet 2013. Byggnationen startar sommaren 2012.
– Altia Sweden AB har tecknat ett långt hyreskontrakt med Kilenkrysset och vi är mycket nöjda med att på detta sätt komma igång med vår andra etablering i Brunna Kungsängen på mycket kort tid, säger Jan Persson.
Kilenkrysset äger flera stora markområden i Bro och Brunna Kungsängen inom Upplands-Bro kommun.
– Vår avsikt är att på dessa markområden skapa lager och logistiklösningar för ett antal kunder de närmaste åren. I samband med starten är det extra roligt med en större investering som även bidrar till att skapa långsiktiga arbetstillfällen i kommunen.
Enligt Iréne Seth, kommunstyrelseordförande Upplands-Bro kommun, kommer etableringarna bidra till att skapa fler arbetstillfällen i kommunen
– Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete och ett stärkt näringsliv med nya företag som etablerar sig i Brunna.
Privatägda Kilenkrysset har säte i Strängnäs och bygger, äger och hyr ut i första hand kommersiella ytor. Bolaget en sammanlagd uthyrd lokalyta på ca 550 000 kvm. Koncernen är i en stark expansionsfas med tyngdpunkt i Mälardalen.
 


Läs mer