Bockasjö bygger PostNords nya Örebroterminal

mars 31, 2016 Fastigheter , Lager , Logistiklägen
Bockasjö bygger PostNords nya Örebroterminal
PostNord skriver kontrakt med Bockasjö. Fr v Håkan Ericsson (postnord) Anders Holm (postnord) Joakim Hedin vd Bockasjö

Fr. v. PostNords vd och koncernchef Håkan Ericsson,  Anders Holm, vd PostNord Sverige och Joakim Hedin, vd Bockasjö.

Bockasjö har fått i uppdrag att bygga PostNords nya, närmare 27 000 kvm stora paketsorteringsterminal i Örebro.

Bockasjö har fått uppdraget att bygga en ny terminal och paketsorteringsanläggning, som kommer att hyras av PostNord på ett långsiktigt hyresavtal. Terminalen för paketsortering byggs i Örebro och med totalt 26 589 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

– Utvecklingen inom näthandel skapar växtvärk i logistikbranschen, som hanterar gods i mycket större mängd än någonsin tidigare. Vår nya anläggning blir den modernaste i sitt slag och ett referensobjekt för liknande projekt i framtiden, kommenterar Bockasjös vd Joakim Hedin.

Bygget påbörjas senare i vår och anläggningen ska vara klar i augusti 2017. Verksamheten planeras gå i full drift i februari 2018, efter att en ny paketsorteringsanläggning installerats i de nya lokalerna under hösten 2017. Anläggningen utformas som en paketsorteringsanläggning kopplad till en så kallad crossdocking-terminal.

Bockasjö har tidigare uppfört två logistikanläggningar i Helsingborg som hyrs av PostNord.

– Bockasjö AB är en stabil partner med stor förståelse för våra behov i den snabbrörliga logistikbranschen. Den nya anläggningen i Örebro blir vår första stora multiterminal där vi hanterar både styckegods, pall, paket- och brevsortering. Även våra ökade import- och exportflöden till Norge går via terminalen i Örebro vilket gör att det blir ett ännu viktigare nav för oss i framtiden, säger PostNord Sveriges VD Anders Holm.

Bockasjö har säte i Borås och ägs till lika delar av Joakim Hedin och Paul Frankenius. I februari i år bildade Bockasjö gemensamt nytt logistikbolag – Logistikfastigheter i Sverige AB, tillsammans med tjänstepensionsbolaget Alecta, som ska förvalta det fastighetsbestånd Bockasjö utvecklar i Sverige och övriga Skandinavien. Den nya anläggningen i Örebro kommer efter uppförandet att övertas av Logistikfastigheter i Sverige AB


Läs mer