Aditro bygger 40 000 kvm i Nykvarn

februari 12, 2015 Fastigheter , Lager , Logistik , Logistiklägen

På tisdagen invigde Aditro Logistics sitt nya 40 000 kvm stora lager i Borås. Samtidigt avslöjades att en liknande byggnad ska byggas i Nykvarn, sydväst om Stockholm, med inflytt våren 2016. 

I tisdags invigde Aditro Logistics sitt nya lager i Borås, en 40 000 kvm lagerbyggnad med 11,7 meter i takhöjd och två entresolplan ovanför långsidan med lastportar, som ger 11 600 kvadratmeter extrayta för verksamheter med lägre krav på takhöjd.
– Man kan använda dem för klassisk e-handel men också för förädlande verksamheter, säger Aditro Logistics vd Matthias Kettelhoit till tidningen Transportnytt.

Med de något lägre totala takhöjder som varit vanliga hittills har det inte rymts mer än ett sådant mellanplan – som i Aditro Logistics 45 000 kvadratmeter stora Jönköpingsanläggning byggd 2008 – men nu blir det alltså två extravåningar ovanför lastportarna. Det speglar den ökade efterfrågan på kringaktiviteter som e-handelsleveranser och produktförädling inom tredjepartslogistiken.

Huvuddelen av byggnaden, 28 400 kvadratmeter, har dock full takhöjd med pallställage i sex nivåer.

Likadan anläggning byggs i Nykvarn

I samband med invigningsceremonin avslöjade Aditro att styrelsen beslutat att bygga en likadan anläggning i Nykvarn, nära E 20 väster om Södertälje i Stockholmsregionen. Byggstart ska ske under året och inflytt beräknas till våren 2016.

Enligt Matthias Kettelhoit kommer det även att finnas möjlighet till järnvägsanslutning i Nykvarn-anläggningen, beroende på efterfrågan.


Läs mer