Truckar vinner skönhetstävling

februari 12, 2015 IT/Teknik , Logistik , Produktion

Tre av Toyotas MHs truckar, låglyftaren BT Levio P och motviktstruckarna Traigo 80 och Tonero har fått designpriset iF Design Award 2015.

Priset delas ut av iF International Forum Design GmbH, ett ledande företag inom designmarknadsföring av industriprodukter baserat i Hannover, Tyskland.

Två av truckarna, låglyftaren BT Levio P och den eldrivna motviktstrucken Traigo 80, är designade i Toyotas europeiska designcenter i Mjölby. Härifrån drivs såväl europeiskt som globalt designarbete. Den tredje pristagare, förbränningsdrivna motviktstrucken Tonero 3,5-8,0  är utvecklad vid designkontoret i Japan.

– Med tanke på all tid och kraft som läggs ner för att designa en kvalitetstruck så är det oerhört givande att få – inte bara en, utan tre – utmärkelser för enastående design, kommenterarer Magnus Oliveira Andersson, Head of Design på Toyota Material Handling Europe.

Priscermonin äger rum den 27 februari 2015 på BMW Welt i München. Produkterna kommer att finnas på utställningen iF Design Exhibition i Hamburg från 18 juni till 20 september i år.

Toyota Material Handling Sweden har ca 460 medarbetare och är Sveriges ledande leverantör av truckar och kringtjänster som truckservice, reservdelsförsörjning, uthyrning, finansiering och förarutbildning.