Abena skaffar nytt centrallager

september 7, 2012 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen

Abena tar över en lager- och kontorslokal på Ljungadahlsgatan i Växjö, där företaget samlar sin svenska lager- och logistikverksamhet, rapporterar smp.se.

Fastigheten är totalt ca 20 000 kvadratmeter stor, men ca 2 000 kvm produktions- och kontorsytor ska hyras ut till andra företag.
– Tanken är att skapa någon form av kontorshotell. Det handlar ju om 2 000 kvadratmeter högklassiga lokaler i bra miljö, säger Roland Klason, vice vd för Finess Holding som äger Abena till smp.se.
Lagerfastigheten på Ljungadalsgatan i Växjö ägdes tidigare av Skrivab och senast Stapels. Ny ägare är Finess Holding vars dotterbolag Abena AB samlar sin svenska lager- och logistikverksamhet i Växjö.
– Växjö är ett dokumenterat bra logistikläge. Det spelade stor roll i valet av plats samtidigt som här fanns lokaler som lätt kan anpassas till vår verksamhet. Så stora lokaler så bra placerade växer inte på träd, säger Roland Klason vidare.
Abena säljer främst förbrukningsartiklar till svenska pappers- och kontorsgrossister samt egentillverkade inkontinensartiklar och annat till sjukvården och äldreomsorgen. När växjölagret är i full drift räknar Abena med att ha ett tiotal anställda i Växjö.

 


Läs mer