Frode Laursen bygger ut Åstorpslager

september 7, 2012 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen , Transport

Danska Frode Laursen bygger ut sitt lager i Åstorp nordöst om Helsingborg. När denna sista etapp av bygget är klart förfogar företaget över 65 000 kvm lageryta i Åstorp.

Sedan Frode Laursen etablerade sig i Åstorp för sex år sedan har det danska logistikföretaget byggt ut lagerlokalerna i två omgångar. I mitten av november blir sista etappen på 15 000 kvm klar. Utbyggnaden innnebär att omkring 15-20 personer kommer att anställas och att lagerlokalerna i Åstorp blir totalt 65 000 kvm, rapporterar Helsingborgs dagblad.
– Vi upplever en stor efterfrågan på våra tjänster, speciellt i Sverige. Fördelen är att vi har ett samlat lager här och kör transporter härifrån även till Norge, säger direktör Anders Balle till hd.se.

Fördel i samlastning
Företagets koncept går ut på att transporter går direkt från olika fabriker i Europa till lagret i Åstorp. Där plockas varor från olika leverantörer samman på en pall som sedan körs till butik.
– Eftersom alla varor samdistribueras till butik blir det färre transporter och miljövänligare. Vi kan fylla en lastbil med varor från olika kunder.
Frode Laursen bildades för drygt 60 år sedan i danska Vitten och har sedan 2006 två anläggningar i Sverige. Lagret vid huvudkontoret i Åstorp är ungefär dubbelt så stort som lagret i Angered. Totalt har företaget 100 fast anställda i Sverige varav 20 är chaufförer. I mitten av november ska den nya utbyggnaden vara klar och då räknar företaget med att anställa ytterligare 15–20 personer.


Läs mer