25 000 kvm tomma i Höör när Bergendahls flyttar till Hässleholm

september 19, 2014 Fastigheter , Lager , Logistiklägen

För två år sedan sålde Bergendahls Höör-företaget East Import. Nu försvinner ännu en koppling till Höör när man flyttar sitt lager till Hässleholm.

Lokalen som Bergendahls använder till lager är 25 000 kvm och ägs av entreprenören Bengt Andersson. För honom är det ett tungt besked.
– Det här är min största fastighet så det är ett stort inkomstbortfall. till Skånskan.se.

Lagret som är beläget intill East Imports lokaler används till Bergendahls specialvaror. Det rör sig om produkter för t ex heminredning. Totalt berörs 11 anställda som nu erbjuds anställning i närbelägna Hässleholm.
Som skäl till flytten anger företaget att man genom att samla mer av godshanteringen i Hässleholm blir effektivare och kan korta ledtiderna, vilket i en förlängning skapar kundnytta.
– Det är en fjäder i hatten för Hässleholms kommun, men sämre för Höör, säger Bengt Andersson.

Bengt Andersson har suttit i förhandlingar med Bergendahls tillförordnade logistikchef Joakim Åstrand om ett förlängt hyresavtal. Men förhandlingarna gick aldrig i lås och den sista maj nästa år lämnar man lokalerna.
– Vi har jobbat med att försöka få in nya hyresgäster men ytornas storlek gör att det är svårt, säger Bengt Andersson.

Bergendahls kommer dock finnas kvar i Höör som ägare till City Gross. Men även i det fallet kommer det framöver bli ökad konkurrens från Hässleholm i och med att det planeras nytt City Gross i Hässleholm.


Läs mer