WSP auktionerar ut energikonsultation

december 14, 2015 Ekonomi , Miljö/CSR
WSP auktionerar ut energikonsultation
Högstbjudande får en energikonsultation av WSPs energiexpert Agneta Persson. Pengarna går till Muskhjälpen. Foto WSP

Köp en energikonsultation med WSPs energiexpert Agneta Persson. Pengarna går till Muskhjälpen. Foto WSP

Högstbjudande får en konsultation av WSPs energiexpert Agneta Perssons, till förmån för klimatflyktingar.

I samband med Musikhjälpen 2015 auktionerar teknikkonsultjätten WSP ut Agneta Persson – ledande energiexpert – till förmån för hjälp till människor på flykt från klimatrelaterade katastrofer.

Agneta Persson har mångårig erfarenhet av att driva energi- och miljöprojekt, och är sedan maj 2014 suppleant i styrelsen för Sweden GreenBuilding Council. Till förmån för Musikhjälpen den 13-19 december pågår en öppen budgivning på en konsultation från Agneta, inklusive ett personligt besök och tips och råd om både snabba klipp och åtgärder på längre sikt.

  • Det var en kollega som tog initiativet, vi började prata om vad vi skulle kunna bidra med. Och eftersom årets tema berör klimat och hållbarhet tyckte vi att mina tjänster skulle passa bra.

Agneta Persson jobbar mycket med större organisationer som kommuner, energibolag och fastighetsbolag, men är även inblandad i ett nätverk för att energieffektivisera småhus. Så budgivningen är öppen får såväl företag som privatpersoner.

– Råden jag kan ge beror ju på vem som vinner budgivningen, om det är privatpersoner blir det mycket handfasta tips om energisparande. Är det större företag blir det ofta mer strategiska frågor kring företagets hållbarhetsarbete och hur man kan kommunicera det till sina kunder.

– Gäller det fastighetsbolag kan det handla om att byta till energieffektiva fönster eller installera ventilationssystem med värmeåtervinning när man renoverar.

Ofta finns mycket att vinna även genom enklare åtgärder och nytt tänk.

– De flesta brukar kunna sänka sina energikostnader med 10 procent bara genom att öka medvetenheten kring hållbarhet och energianvändning, en del saker är jättelätta att förändra

– Sen brukar de flesta kunna minska sin energiförbrukning och klimatpåverkan med 10-30 procent, men då krävs det ofta investeringar.

Pengarna från auktionen går oavkortat till  Musikhjälpens insamling till förmån för människor på flykt från klimatrelaterade katastrofer. WSP har även startat en för insamling av pengar till Musikhjälpen. Agneta Persson hoppas på stort intresse och högt slutpris.

– Normalt kostar mina tjänster 1 500 kr timmen ex moms, så en halvdags konsulthjälp som det här handlar om skulle i normalfallet gå på 6 000 plus moms.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008, som sänds live dygnet runt under en vecka i P3 och SVT Play. I år riktas fokus mot klimatrelaterade katastrofer och hur man bäst förebygger dem under temat “Ingen ska behöva fly undan klimatet”. Alla som vill bidra kan skänka pengar genom att önska låtar, starta en insamling, anordna något event eller ta initiativ till en auktion, likt WSP.

Av Hilda Hultén

 

Läs mer om Musikhjälpen på musikhjälpen.se

Länk till budgivningen för en energikonsult med WSPs energiexpert Agneta Persson


Läs mer