Visma köper NYCE Solutions 

april 21, 2017 Ekonomi , IT/Teknik , Lager , Logistik
Visma köper  NYCE Solutions 
Det är idag alltmer angeläget att förstå flöden som ligger bakom kunders och konsumenters tuffare krav. Foto: Visma.

“Det är idag alltmer angeläget att förstå flöden som ligger bakom kunders och konsumenters tuffare krav. ” Foto: Visma.

Norskägda Visma förvärvar NYCE Solutions AB, ett familjeägt svenskt företag som specialiserar sig på att lösa komplexa lager- och logistiksituationer.

Företaget blir nu en del av Visma Retail och ett viktigt tillskott till produkt- och tjänsteportföljen.

Lagerhantering, logistik och leveranskvalitet har blivit alltmer centrala frågor för handeln i ljuset av konsumenters alltmer digitaliserade vardag. Fysisk handel sker tätt sammankopplad med e-handel och processerna för e-handel flyttar in till den fysiska butiken.

– Med förvärvet av NYCE förstärker Visma Retail kompetensen i en växande kärnfråga för handeln, säger Peter Fischer, divisionsdirektör på Visma Retail.

NYCE Solutions har utvecklat ett komplett WMS (Warehouse Management System) med funktioner som röstplock, automationsstyrning, cross docking och mobila gränssnitt. Bland kunderna finns stora TPL-aktörer som Bring, Colliers och DHL, modekedjor som Filippa K och elektronikkedjan Kjell&Kompani. Företaget har sin bas i Nittorp strax utanför Borås.

– Det är idag alltmer angeläget att förstå flöden som ligger bakom kunders och konsumenters tuffare krav. Med vår spetskompetens inom internlogistik och lagerhantering löser vi en stor pusselbit, säger Magnus Nygren, vd NYCE Solutions.

– Vi är särskilt glada över att fortsätta vässa och utveckla vår verksamhet med en stark aktör som Visma som ägare. Det är betydelsefullt för oss att nu ingå i en så ambitiös och växande koncern, säger Magnus Nygren, vd NYCE Solutions.

– Nyce Solutions kommer att fortsätta som ett eget varumärke med de nya ägarna och jag kommer att fortsätta som vd.

Text: Gösta Hultén

Norskt – men störst i Sverige 

Visma är ett norskägt företag med huvudkontoret utanför Oslo, som bl a erbjuder inköps- och butiksdatalösningar och IT-stöd för supply chain. 500 000 kunder använder Vismas produkter och ytterligare 300 000 använder Visma som sk hostingpartner för t ex molntjänster.

 


Läs mer