NREP startar Nordens största logistikfond

april 21, 2017 Ekonomi , Logistik

NREP har tillsammans med ett antal lokala och internationella investerare bildat en ny logistikfond, NREP Logistics Property Fund, som med en portfölj om 49 fastigheter och ett initialt fastighetsvärde om 10,5 miljarder kronor, blir Nordens största logistikfond.

Investerare i fonden är bland annat Första AP-fonden, PFA Pension, tre danska pensionsfonder samt Allianz och Helaba Invest. Enligt ett pressmeddelande från NREP ska fonden ha “en strategisk och långsiktig approach till den nordiska logistikmarknaden” och plattformen ska växa gradvis över tid.

Fondens portfölj består av moderna fastigheter omfattande över en miljon kvadratmeter, belägna i alla viktiga logistiklägen och med en genomsnittlig kontraktslängd på åtta år. Fastigheterna kommer att förvaltas av Logicenters, som är NREP:s förvaltningsplattform.

I en kommentar skriver Johan Temse, investment manager på Första AP-fonden, att fonden ser investeringar i logistikfastigheter som ett intressant sätt att dra nytta av framtida global handel, konsumtion, e-handel och förändringar i leverantörskedjans utformning.

Rickard Dahlberg, CIO på NREP, säger i en kommentar:

– Vi är tacksamma för att ha hittat en grupp kunniga investerare som delar NREP:s vision för hur man skapar stabilt, långsiktigt värde på den nordiska logistikmarknaden.


Läs mer