UPS förvärvar Coyote Logistics

augusti 11, 2015 Ekonomi , Logistik , Transport

PS har ingått i ett slutgiltigt köpeavtal om att förvärva fraktbolaget Coyote Logistics för 1,8 miljarder dollar (ca 15,7 miljarder kronor) från Warburg Pincus.

Coyote Logistics grundades 2006 och rapporterade under 2014 en omsättning på 2,1 miljarder dollar (ca 18,3 miljarder kronor). Tillträde beräknas inom 30 dagar och förvärvet förväntas bidra positivt till UPS resultat under 2016.

– Det är hög tillväxt på FTL (Full Truck Load)-marknaden och vi förväntar oss att branschen kommer att fortsätta växa. Förvärvet av Coyote ger UPS en unik position för att dra nytta av nya spännande tillväxt- och synergimöjligheter, kommenterar UPS vd David Abney i ett pressmeddelande. 

Coyote verkar frmas inom frakt av konsumtionsvaror, industriella varor samt inom detaljhandeln, och har under senare år fungerat som komplement till UPS budbilsflotta under högsäsonger som jul. Coyote kommer att fungera som ett dotterbolag till UPS efter att förvärvet är genomfört, även fortsättningsvis under Jeff Silvers ledning. 


Läs mer