NTEX växer vidare i Norge

Under de första sex månaderna har NTEX i Norge vuxit både när det gäller terminalyta och antal anställda. Sedan den nya terminalen öppnade i mars har flera personer anställts

– Vi kan agera snabbare nu och kunderna vittnar om ökad flexibilitet, berättar Andreas Hoel Nikolic, managing director på NTEX i Norge i ett pressmeddelande.

I början av mars öppnade NTEX sin första egna terminal i Norge. I samband med det anställdes tre personer, och den totala personalstyrkan i landet blev 20. Under de sex första månaderna har verksamheten sedan utökats med ytterligare sex personer. Planen är att inom kort anställa ytterligare en person till den 3 500 kvm stora terminalen.
– Ökade volymer och nya kunder är anledningen till att vi utökat terminalytan, där vi bedriver lager och tredjepartslogistik för kunderna, berättar Andreas Hoel Nikolic.

Sedan terminalen först öppnade har nya kunder tillkommit, det är också det som ligger bakom den utökade verksamheten.
– Vi har haft en positiv utveckling och terminalen har varit mycket uppskattad av kunderna som upplever ökad flexibilitet och god service. Det är enklare för oss att driva verksamheten i egen regi och inte behöver förlita oss på en tredje part, säger Andreas Hoel Nikolic.

Bakgrunden till etableringen av terminalen är en ökad trafik till Norge, vilket har medfört att NTEX verksamhet där vuxit. Ökningen har pågått under de senaste åren, inte minst från Sverige. Direkttrafik har startats mellan Stockholm och Oslo och styckegodstrafiken från kontinenten har ökat.

– Att driva egen terminal ger NTEX större möjlighet att anpassa verksamheten och det, i kombination med nöjda kunder, gör att framtiden för verksamheten ser positiv ut.

Logistikföretaget NTEX har ca 250 anställda och omsätter ca 1 miljard SEK. Huvudkontoret finns i Göteborg och bolaget har kontor i Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Polen, Estland, Lettland och Litauen, med agenter i flertalet andra länder. 


Läs mer