Logistic Contractors startar första bygget i Norge

augusti 17, 2015 Ekonomi , Fastigheter , Lager , Logistik

Logistic Contractor har tecknat avtal med Postnord om att uppföra en terminal på 6 500 kvm i Trondheim i Norge. Projektet är Logistic Contractors första i Norge, en marknad där företaget nu satsar stort på att etablera sig.

– Vi har tittat på den norska marknaden under en längre tid och etablerade ett dotterbolag i Oslo tidigare i år. Det är oerhört positivt att vi nu också kan inleda byggandet av vår första logistikanläggning i Norge. Vårt mål är att på sikt etablera oss som en betydande aktör på den norska logistikmarknaden och vi har redan offererat och förhandlar om flera projekt, säger Christoffer Bööj, projektutvecklare på Logistic Contractor, till Intelligent Logistik.

– Tidigare i år etablerade vi också ett dotterbolag i Danmark.

– Den terminal vi nu bygger baseras på Logistic Contractors standardkoncept, men anpassas efter kundens behov. Bl a får båda långsidorna lastgårdar för rationell hantering av större mängder gods. Vi bygger också kontorslokaler på ett entresolplan.

Byggnationen inleds nu i augusti och terminalen ska lämnas över till Postnord i augusti 2016.

Logistic Contractor är specialiserat på att utveckla och bygga kundanpassade logistikanläggningar. Sedan starten 2003 har man byggt 44 logistikanläggningar i hela Sverige till en sammanlagd yta av 780 000 kvm.

Logistic Contractor ingår i Wästbyggkoncernen.


Läs mer