Logent byts mot Pema People på Stadiums lager

juni 17, 2014 Arbetsmarknad , Ekonomi , Inköp , Lager

Samtliga anställda på Stadiums lager i Norrköping blir uppsagda och får söka om sina jobb. Det är konsekvensen när man byter entreprenör av driften.

Från och med 1 februari 2015 kommer PostNord att ta över driften av Stadiums centrallager från DSV Solutions. Det innebär att de cirka 200 personer som jobbar där i dag, genom bl a bemanningsbolaget Logent, varslas om uppsägning, skriver Norrköpings Tidningar.

Fackförbundet Handels har över 100 medlemmar hos DSV i Norrköping. De flesta jobbar på Stadiumlagret. Ingrid AnundJägbro ombudsman, är mycket oroad över beskedet.

– Det är ett jättehårt slag mot våra medlemmar. Det finns en extremt stor lucka i lagstiftningen som gör att verksamhetsövergång inte gäller här. Det finns folk som jobbat många år på plats och nu räknas inte det. Det är många som är oroliga och jag förstår det, säger hon.

Daniel Johansson, logistikansvarig hos Stadium, förklarar varför man gör detta:

– Stadium har genomfört en upphandling där vi tittat på priser och upplägg för vårt fortsatta arbete som bland annat innebär expansion till en ny marknad. Upphandlingen resulterade i byte av entreprenör, vilket kommer att träda i kraft 1 februari 2015, säger han.

Norrköpingsföretaget Pema People är det företag som kommer att ta över bemanningen av lagret efter Logent. Michael Gozzi Pemas vd:

– Vi har undertecknat en avsiktsförklaring. Mer än så kan jag inte säga just nu. Vi räknar med att berätta mer för de anställda vad vi vill göra. Men det här betyder inget dåligt för Norrköping. Stadium är ett bra företag och framtiden ser ljus ut. Det kan säkert leda till fler jobb i Norrköping, säger han.

Mer information ges till de nuvarande anställda 25 juni. Då vet också Pema mer i detalj om vad företaget förväntas utföra.

– Jag kan inte lova någonting. Men det är inte alls omöjligt att många som jobbar där i dag kan jobba där i fortsättningen också. Vi förlorade vårt uppdrag på Whirlpool (när företaget stängde i Norrköping).

Enligt Daniel Johansson från Stadium är oron bland de anställda något som man tar mycket stor hänsyn till.

– Vi och de båda entreprenörerna har full förståelse för att detta skapar en otrygghet bland personalen. Därför är vi noggranna med att genomföra denna förändring tillsammans med både DSV och Postnord på bästa möjliga sätt för de anställda. Därför har vi också varit noga med att det förs en dialog med både personal och facket i så god tid som möjligt, säger han till tidningen.


Läs mer