Croisette stökar om i transaktionsledningen

maj 26, 2020 Ekonomi , Fastigheter
Croisette stökar om i transaktionsledningen

Radarparet David Almqvist och Olle Håkanson Nobel får gemensam vårdnad för Croisettes transaktionsenhet som “co-head’s of Transactions”när Fredrik Dackheden nu lämnar bolaget. Vd Per Svensson tar över regionsansvaret för södra Sverige, där teamet även förstärks med två juniora förmågor; Erik Brandt och Hilda Stensson.

Rådgivaren Croisette Real Estate Partner påbörjar nu en omstrukturering av organisationen runt transaktionsrådgivningen. David Almqvist och Olle Håkanson Nobel går in och tar delat ansvar för den svenska verksamheten, som “co-head’s of Transactions”. Bägge är partners i Bolaget och rekryterades till Croisette från Colliers våren 2017.

Olle Håkansson samleder transaktionsteamet på Croisette med David Almqvist. Foto Croisette

– Det ska bli jättekul, jag och Olle är ett tajt team och vi har åstadkommit mycket på transaktionssidan här i Stockholm, med bra omsättning och stor tillväxt. Målet är att bygga vidare på det som vi åstadkommit hittills och bli ett sömlöst rikstäckande transaktionsteam i Croisette, säger David Almqvist, tidigare head of transactions för Stockholm.

Samtidigt går Croisettes vd Per Svensson in som regionansvarig för södra Sverige, när Croisettes medgrundare Fredrik Dackheden nu lämnar bolaget.

– Jag är väldigt tacksam för David och Olles vilja att ta detta kliv. Båda har visat stor förmåga att bygga team och att skapa affärer, kommenterar vd Per Svensson.

Croisette grundades i Malmö 2015 och har växt snabbt. De tre senaste åren har bolaget dubblat både antalet anställda och sin omsättning. Totalt har bolaget nu 45 anställda.

Förstärker med unga förmågor
Bolaget anställer nu också två nya förmågor till transaktionsteamet, med placering vid huvudkontoret i Malmö; Erik Brandt som associate och Hilda Stensson som intern.

– Det är väldigt roligt att vi fortsätter vår tillväxt primärt genom att rekrytera ungt. Vi är en nytänkande fastighetsrådgivare som kommit från andra hållet, grundats i Malmö men växt till Stockholm och Göteborg av bara farten. De flesta andra rådgivarna är antingen grundade i Stockholm eller internationella bolag som köpt upp någon lokal aktör. Det var nytänkandet och viljan att förändra branschen som fick oss att hoppa på det här från början, säger David Almqvist.

 

David Almquist. Foto Croisette

När det gäller marknaden under Corona så finns det mycket osäkerhet, men samtidigt stora möjligheter, inte minst inom logistik.

– Generellt så är det svårare ju större affärerna är nu, men mindre affärer i spannet 50 till 500 miljoner går  att få till.  Vi har en försäljning på gång av en logistikfastighet i Huddinge just nu, där köparintresset är stort. Det blir intressant att se vad yielden hamnar på där, det blir en referens för hur Corona påverkat industrisegmentet för Stockholmsmarknaden, säger David Almqvist.

Av Hilda Hultén