Amazon-lagret i Eskilstuna byggs ut

september 2, 2020 E-handel , Fastigheter , Logistiklägen
Amazon-lagret i Eskilstuna byggs ut

I våras blev det klart att en del av den vakans som Logicenters haft i sitt 36 000 kvm stora lager i Kjula hyrs ut till Kuehne Nagel, som där ska drifta Amazons första lager i Norden. Nu bygger Logicenters ut fastigheten med ytterligare 15 000 kvm.

Fastigheten i Kjula blev färdigställd 2019, och en tredjedel av fastigheten, 12 000 kvm av totalt 36 000 kvm är sedan start uthyrd till DHL supply chain, resterande 24 000 kvm byggdes då på spekulation. I april blev det känt att en ny hyresgäst var på väg in i en del av lagret, och i augusti bekräftade Kuehne Nagel att man hyrt 15 000 kvm yta i det nya lagret med Amazon som kund, där verksamheten drar igång i höst.

Nu väljer Logicenters, som äger fastigheten, att bygga ut lagret med ytteligare 15 000 kvm, totalt omkring 20 000 kvm med entresoler och kontor, på spekulation.

– Vi är redan igång med processen, tanken är att den nya lagerdelen ska vara klar 2021. Sen får vi se vem som blir hyresgäst, vi för diskussioner med flera, men det är först till kvarn som alltid, berättar Eva Sterner, projektutvecklingschef på Logicenters.

– Vi är redan igång med processen, tanken är att den nya lagerdelen ska vara klar 2021, säger Eva Sterner. Foto Logicenters

Största logistikbygget någonsin på gång

Bygget i Eskilstuna är inte det enda Logicenters har i görningen. De bygger även 30 000 kvm på spekulation i Torsvik i Jönköping, en 35 000 kvm stor terminal för Postnord i Köge, en 13 500 kvm stor anläggning i Vestby Norge, och jobbar samtidigt på det enskilt största logistikbygget någonsin i Sverige i en etapp – nämligen Axfoods nya jättelager i Bålsta nordväst om Stockholm.

– Det tuffar på bra och enligt tidplan, lagret ska bli klart 2022, med inflyttning i etapper därefter, i takt med att automation och installationer blir klara. Nu har vi satt utformningen på kontor och entresoler och totalt blir det 126 000 kvm vi bygger, så det är ett otroligt häftigt projekt.

Av Hilda Hultén