Corem köper mer i Mölnlycke

februari 5, 2014 Ekonomi , Fastigheter , Logistik

 Corem gör ett nytt förvärv i Mölnlycke logistikpark. Det gäller två nyuppförda byggnader som uppfyller kraven för Green Building-certifiering. Fastigheten har en total uthyrbar area om 17 000 kvm med ett underliggande fastighetsvärde om 181 miljoner kronor, skriver Fastighetssverige.

Efter förvärvet äger Corem totalt 35 500 kvm uthyrbar yta till ett marknadsvärde på drygt 350 miljoner kronor i Mölnlycke Logistikpark. De tillkommande byggnaderna har fyra hyresgäster — Pilkington, Bibab, som är Spendrups distributionsbolag, Easton Sports samt Apoteket och med hyresavtal på upp till 15 år.

Säljare är Mölnlycke Logistikpark, som ägs, utvecklas och drivs av Next Step Group och Skagen Fastigheter. Planerat tillträde är den 1 april.

– Vi såg tidigt potentialen i den här platsen och är i dag mycket stolta över att vi på sex år har lyckats förvandla en bergtäkt till ett levande logistikcentrum. Genom de två etappförsäljningarna till Corem kan vi fokusera på nya spännande utvecklingsprojekt, säger Joakim Garfvé på Next Step Group.

– Fastigheterna som Corem förvärvat i etapp ett och två är fullt uthyrda. Det känns mycket bra att det är Corem som förvärvar även etapp två, efter alla goda erfarenheter vi haft av samarbetet med dem kring det första förvärvet, säger Niclas Lumsden på Skagen Fastighets AB.

– Det här är en strategiskt viktig affär för Corem. Vi har som uttalad målsättning att stärka vår närvaro i Göteborgsregionen och Mölnlycke logistikpark har ett utmärkt geografiskt läge. Fastigheterna är också byggda med en hög standard, vilket innebär att de är attraktiva för långvarig närvaro av hyresgästerna och det är viktigt för oss, säger Eva Landén, vd Corem.


Läs mer