Bring köper West Cargo

november 8, 2013 Ekonomi , Logistik , Transport

Idag blev det klart att Bring, en del av Posten Norge, förvärvar West Cargo Vårgårda, starka i Västra Götalandsregionen. Förvärvet är ytterligare ett led i Brings offensiva positionering på den nordiska logistikmarknaden.

West Cargo Vårgårda har med 110 medarbetare och ett drygt hundratal bilar en stark position inom gods i Västra Götalandsregionen. Verksamheten innefattar även lager i Vårgårda, Vara och Kvänum. West Cargo Vårgårda omsätter under innevarande år 320 mkr.

– West Cargo Vårgårda kompletterar oss bra. Med förvärvet stärker vi oss ytterligare så att Brings kunder når sina butiker, lager och slutkunder ännu snabbare och effektivare i Västsverige, kommenterar Tim Jørnsen, chef Bring Logistik Norden.

– Vi är glada att kunna fortsätta vår utveckling i ett starkt bolag som satsar offensivt i Sverige. Som en del av Bring får vi ett ännu bredare utbud och för såväl våra kunder som våra medarbetare öppnas nya intressanta möjligheter, säger Magnus Nilsson, vd West Cargo Vårgårda.

Bring växer för att möta den ökade efterfrågan på logistiklösningar i och mellan de nordiska länderna. Under 2012 förvärvade Bring Ekdahls åkeri för att, på samma sätt som nu West Cargo Vårgårda, komplettera inrikestrafiken i Sverige inom affärsområdet Bring Cargo Domestic & Warehousing.

– Den nordiska logistikmarknaden utvecklas alltmer mot att vara en marknad. Bring vill stärka sin position ytterligare i Sverige, för att kunna möta den ökade efterfrågan på logistiklösningar i och mellan de nordiska länderna. Med förvärvet får våra kunder ett ännu mer attraktivt nordiskt erbjudande hos Bring, kommenterar Dag Mejdell, koncernchef för Posten Norge.


Läs mer