Zalando letar läge för lager i Sverige

februari 3, 2017 E-handel , Lager

Modeföretaget Zalando planerar att öppna ett lager i Sverige i år, men har ännu inte bestämt var det ska ligga. Det säger företagets vd Rubin Ritter till Nyhetsbyrån Direkt.

– Det enda vi kan säga, är att det blir i Sverige. Vi letar fortfarande efter rätt läge, och flera möjligheter finns på bordet även om det är för tidigt att säga var det blir, säger han och nämner att några hundra lokala arbetstillfällen kommer att skapas.

Avgörande för val av läge är framför allt möjligheten att leverera snabbt både genom geografisk placering och tillgänglig infrastruktur, och förstås tillgången på personal.

Planen är att driva lagret tillsammans med en partner, “så möjligen kommer vi att titta på lägen där potentiella partner redan har byggnader”, säger Rubin Ritter.

Diskussioner med flera potentiella partners pågår.

Syftet är att nå leveranstider på en till två dagar och därmed ytterligare förstärka en nordisk försäljningstillväxt som är mycket stark: Zalando kommunicerar inte omsättningen i enskilda länder eller regioner, men den nordiska verksamheten har vuxit “överproportionellt” under de senaste åren och Zalando har potential att omsätta mer än 10 miljarder kronor i Norden under det närmaste året..

Lagret beskrivs som ett “satellitlager” av samma slag som bolaget snart kommer att öppna i Frankrike och Italien, till skillnad från bolagets tre  större hubbar som ligger i Centraleuropa och med en fjärde under byggnation i Polen.


Läs mer