Ytterligare en e-handlare till Brunna Logistikpark

Bythjul flyttar in i Brunna logistikpark. Foto: Logicenters.

Logicenters har tecknat ett nytt avtal om uthyrning av en logistikanläggning i Brunna logistikpark. Bythjul Norden blir ny hyresgäst i Logicenters fastighet Viby 19:102. Däckspecialisten med fokus på e-handel får tillgång till fastigheten i slutet av 2018.

Logicenters har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med däckaktören som avser fastigheten Viby 19:102 på Mätarvägen 27 i Brunna logistikpark,  som lockat andra e-handlare som Zalando. Logicenters hyr även ut till Bythjuls blivande granne Autoglas.  Fastigheten som Bythjul flyttar in i har en yta om totalt 11 319 kvadratmeter som däckspecialisten kommer att disponera från och med slutet på 2018. Egendomens specifikationer kommer att anpassas efter Bythjuls verksamhet.
– Den här fastigheten erbjuder väldigt bra kommunikationer ut i Sverige logistiskt sett med närheten till Stockholm. Utöver det strategiska läget finns även goda möjligheter att anpassa fastigheten efter eventuella kommande behov vilket inte är
ovanligt för e-handelsbolag, kommenterar Matthias Kettelhoit, kommersiell chef på Logicenters.

Fastigheten blir en ny satsning för Bythjul som tar hem logistiklösningen från en tidigare tredjepartslösning. Detta i ett led att ytterligare förbättra kunderbjudandet.
Så sent som 2015 disponerade däckaktören en yta om 3 500 kvm. Nu tre år senare signeras alltså ett kontrakt om en yta mer än tre gånger så stor. Flytten innebär också 30 nya arbetstillfällen inom företaget.
– När vi beslutade att hyra ett eget lager istället för att använda en tredjepartslösning var det viktigt att arbeta med en aktör som förstår kraven och som har förmågan att vara anpassningsbar efter våra behov. Logicenters är absolut bäst lämpad och med den strategiskt belägna fastigheten i Brunna ser vi potential att förbättra vårt kunderbjudande, kommenterar Jan-Erik Stock, operativ chef på Bythjul Norden.


Läs mer