Webhallen expanderar till Norge

juni 17, 2014 E-handel , Lager , Logistik , Transport

Norskägda Webhallen fortsätter att expandera i Norden och tar nu steget in i Norge. PostNord blir nordisk partner och sköter all logistik både till e-handelskunder och direkt till Webhallens butiker.

Webhallen, som ägs av norska Komplett, inledde sin nordiska expansion i mitten av 2012, och finns nu i Sverige, Dammark och Finland. Näst på tur står Norge. Bolaget satsar på multichannel, med både webbförsäljning och fler butiker

– Vi har alltid betraktat våra fysiska lokaler som butiker och inte bara pick up-points. Butikerna lagerhåller stora delar av vårt sortiment vilket är viktigt, men förutom försäljning har de även ett marknadsföringsvärde. Det är extra viktigt när vi går in på nya marknader, säger Erik Estberg, CFO på Webhallen.

Den växande försäljningen har ökat Webhallens behov av snabba och träffsäkra logistiktjänster. Alla leveranser till alla länder sker från centrallagret i Fruängen söder om Stockholm. Kedjan har elva fysiska butiker men den mesta försäljningen sker online. Det innebär behov av både stora och små leveranser till butiker, ombud och direkt hem i kundens postlåda.

PostNord levererar allt från enstaka varubrev till stora pallar.

– Vi har mycket releaser av både spel och hårdvara och det är vitalt för Webhallen att dessa produkter kommer fram på rätt dag. Leveranssäkerheten är A och O och här är PostNord överlägsna. Därför är vi glada att ytterligare stärka vårt goda samarbete nu när vi fortsätter vår expansion i Norden, säger Erik Estberg.


Läs mer