Växande e-handlare flyttar centrallagret från Malmö till Jönköping

Procurator, ett av Sveriges ledande grossistföretag, outsourcar och flyttar sin logistik till Aditro Logistics i Jönköping.

Procurator är ett av Sveriges ledande grossistföretag av skydds- och städprodukter med över 30 000 artiklar. Nu flyttar man ut sin logistikhantering till Aditro Logistics.

– Kort sagt har vi vuxit ur kostymen där vi är idag. Men genom flytten till Jönköping kan vi korta ledtiderna till kund och möjliggöra framtida expansion via rationellare och större ytor. Detta kommer samtidigt att stärka vår konkurrenskraft, säger Zdenko Topolovec, vd för Procurator till nyhetsbrevet e-handel.se.

Procurator har nu sitt centrallager i Malmö, men det har man alltså vuxit ur. Samtidigt är Jönköping som ort bättre placerad enligt företaget, eftersom man har en stor del av sina kunder norr om Jönköping och skickar allt fler beställningar till Finland och Norge.

Uppdraget beräknas sysselsätta mellan 30-50 personer och inflyttning beräknas ske i år.

– Vår specialisering på handelsflöden parat med gedigen logistikkompetens gör att vi tar oss an uppdraget med stor tillförsikt och ser fram mot ett bra samarbete, säger Fredrik Nygren, affärsansvarig hos Aditro Logistics.


Läs mer