Utmanar Apotea med ännu snabbare leveranser

mars 13, 2018 E-handel , Lager , Logistik
Nya aktören Meds ska utmana Apotea och satsar på att bli störst i Sverige och ett miljardbolag om tre år. Meds kommer skicka ut bilar från lagret i Västberga en gång i timmen. 

De senaste åren har Pär Svärdson och Morgongåva varit det dominerande nätapoteket i landet, men nu utmanas de av nätapoteket Meds. I en artikel med Dagens Industri förklarade grundaren Björn Thorngren att målet är att bli störst i Sverige inom fem år.
– Apotekshandeln på nätet består fortfarande bara av sju procent av apoteksbranschens omsättning på 40 miljarder kronor om året. Om tre år tror vi att andelen kan vara uppe på 25 procent. Det finns alltså plats för fler aktörer, säger Björn Thorngren i en intervju med tidningen Market. 

Från sitt logistiklager i Västberga i Stockholm planerar Meds att skicka ut paket med bilar en gång i timmen, inom Storstockholm.
Leveranser samma dag är bra, menar Björn Thorngren, men också förväntat från kunderna.
– Vi vill ta det till nästa nivå och göra det enklare för våra kunder. Vi vill också ha en lite lättare ton jämfört med de andra. Vi har inget som handlar om Apotek i vårt namn och vi är inte traditionellt gröna.


Läs mer