Kardex Remstar köper in sig i svenska Sumobox

Nytt partnerskap ger ökad flexibilitet för lagrat gods. Foto: Sumobox.

Kardex Remstar har ingått ett strategiskt partnerskap med svenska Sumobox – specialister inom modulära plastbehållare för automatlager.

Förvärvet ger Kardex Remstars kunder en större flexibilitet och möjlighet att lagra ett ännu bredare urval produkter i Kardex Remstars  lagerautomater.

Svenska Sumobox utvecklar och producerar modulära plastbehållare under namnet Kardex VLM BOX, och har kunder världen över som använder Kardex Remstar Shuttle XP lagerlösningar. En god organisation av produkterna tillför en ökad lagringskapacitet och kan innebära en avsevärd ökning av företagens produktivitetsnivån.

Med lösningarna från Sumobox, kan Kardex Remstar erbjuda fler lagringsmöjligheter och bättre organisation av varorna, eftersom behållarna bygger på en modulär design som gör dem flexibla både på höjden, bredden och djupet. Kunder som använder plastbehållarna har rapporterat om mer korrekt lagersaldo och boxarnas mångsidighet gör att lösningen kan anpassas till framtida tillväxt och förändrade behov, i takt med att kundens verksamheter utvecklas.

– Det är ett faktum att automatiska lager- och plocksystem ger med golvyta, bättre plockeffektivitet och mer exakta lagersaldonivåer, vilket är anledningen till att Sumobox utvecklades.  Våra modulära plastbehållare är mycket effektiva och ett perfekt komplementet till dessa system, vi är därför mycket glada över att arbeta med en av huvudaktörerna inom detta område, kommenterar  Johan Wingård, vd hos Sumobox AB