Turism håller västkustens paketvolymer uppe

augusti 11, 2014 E-handel , Ekonomi , Logistik

Under sommarmånaderna sjunker volymerna för både pall och paket i Sverige. Men på Västkusten ökar både paket- och pallvolymerna markant, till och med större än inför jul, menar PostNord.

Anledningen till rekordökningen är framför allt alla turister som semestrar på Västkusten, bland annat köpglada norrmän som gärna åker till Strömstad för att handla.

På sommaren är det främst fritidsartiklar, kläder, bygg- och hemmafixarvaror som säljer bäst.

– Vi påverkas direkt av förändringar i detaljhandeln och när kronan stärks eller försvagas. När norrmännen fortsätter att handla i Strömstad och fler väljer att semestra på Västkusten så ökar pall- och paketvolymerna markant, säger Mats Ståhlgren, chef Distribution i PostNord Sverige.

Färska siffror från PostNord i Uddevalla visar att pallvolymerna var 20 procent högre i juni än samma period året innan. Även paketvolymerna ökar med 15 % jämfört med juni 2013. I juni var pall- och paket-volymerna också cirka 30, respektive 11 procent högre än under en vanlig dag i mars 2014.

Omkring 140 personer arbetar på PostNord i Uddevalla under sommaren. Av dessa är cirka 40 personer extrainkallade sommarvikarier.


Läs mer