Svenskt it/e-handelsbolag ingår avtal med amerikansk 3PL-jätte

maj 26, 2023 E-handel , IT/Teknik , Logistik

Prime Penguin, den svenska integrationsplattformen för e-handelslogistik, har inlett ett samarbete med ShipBob, det amerikanska tredjepartslogistikföretaget med  lagerlokaler i stora delar av världen. Detta strategiska samarbete är ett led i Prime Penguins engagemang att underlätta tillväxt och internationell expansion för nordiska varumärken.

-Att skaffa en logistikpartner på nya marknader kan vara skrämmande, särskilt på nya kontinenter. Vi är otroligt glada över samarbetet med ShipBob, de bryr sig om mjukvaran och
förstår modern e-handel vilket ger våra kunder en perfekt logistikpartner för sin expansion, säger Lars Nilsson, CTO på Prime Penguin. Samarbetet gynnar även omvänt, när e-handlare med säten runt om i världen vill öka sin närvaro för konsumenter i Norden, där Prime Penguin integrerar mot ett stort nätverk av etablerade logistikföretag, lokala affärssystem och marknadsplatser.

– Vi är väldigt stolta över att arbeta med Prime Penguin-teamet. På ShipBob är vi extremt fokuserade på att skapa en “enkel knapp” för global logistik, och vårt erbjudande matchar perfekt med Prime Penguins teknik och expertis. Vi är säkra på att integrationen kommer att leverera stort mervärde för våra gemensamma kunder både i och utanför Europa, säger Kevin Marvinac, vd för partnerskap på ShipBob.

 Prime Penguin är en integrationsplattform specifikt utformad för att effektivisera logistikhanteringen för e-handelsbolag. Med färdiga integrationer mot över 40 system och ett öppet ekosystem av samarbetspartner kan e-handlaren enkelt anpassa sin tech-stack och sina lager i takt med förändrade affärs- och marknadsförhållanden, utan att sitta fast i en kostsam struktur.