Svenska Ongoing Warehouse växer i Norge

november 22, 2016 E-handel , IT/Teknik , Lager , Logistik
Svenska Ongoing Warehouse växer i Norge
- Sverige är vår överlägset största marknad men därefter är Norge tydlig tvåa, säger Gerhard Guron.

– Sverige är vår överlägset största marknad men därefter är Norge tydlig tvåa, säger Gerhard Guron. Foto:Ongoing Warehouse.

Svenska Ongoing Warehouse fortsätter växa i Norge, nu senast med kunden  RST Logistics .

– Sverige är vår överlägset största marknad men därefter är Norge tydlig tvåa, säger Gerhard Guron, vd och grundare av Ongoing Warehouse.

Ongoing Warehouse är ett svenskt, molnbaserat lagerhanteringssystem, WMS, specialiserat på att hantera tredjepartslogistik, TPL. Bolaget grundades 2008 och har idag 12 anställda med 152 kunder i 12 länder. Runt 110 av kunderna finns i Sverige.

Senaste kunden i Norge är logistikföretaget RST Logistics AS i Askim, strax utanför Oslo, som de senaste åren gått från traditionell transportör till en mer komplett logistikleverantör.

Ongoing bygger kopplingar till kundernas affärssystem (ERP) och transportadministrativa systemen (TA-system) som gör att systemen kan kommunicera och utbyta information.

E-handelns tillväxt påverkar i högsta grad både TPL-branschen och deras egen verksamhet, menar Gerhard Guron.

– Många e-handlare väljer ju att lägga ut sin logistik och koncentrera sig på sin plattform och säljbiten, det gynnar tillväxten av tredjepartlogistik, säger Gerhard Guron.

Läs en längre intervju med Gerhard Guron i nummer 6-7 av Intelligent Logistik som utkommer vecka 50.


Läs mer