Långsam men strulfri – DB Schenker bäst i SVT:s pakettest

november 23, 2016 E-handel , Logistik , Transport

SVT:s Plus har testat frakttjänster så här före julruschen. Bäst betyg av de fyra testade företagen fick DB Schenker, som däremot var långsammast.

För att kolla hur fraktbolagens hemleveranstjänster funkar har Plus testat att skicka paket med fyra olika bolag: DHL, DB Schenker, Postnord och Bussgods. Plus har kollat om paketen verkligen levereras hem, hur lång tid det tar och jämfört hur lätt det är att använda fraktbolagens beställningstjänster på nätet.

Plus testgrupp valde billigast möjliga transportsätt med hemleverans till mottagaren. I paketen lade Plus en GPS-sändare för att kunna följa paketens väg över landet.

Resultatet

Bussgods, DB Schenker och Postnords beställningstjänster var alla relativt enkla att förstå sig på och använda, men DHL:s fick underkänt, i Plus test. Vid en av försändelserna blev dessutom DHL:s paket avsevärt dyrare än de övriga paketen.

Gällande hemleverans så fick Bussgods underkänt på två av fyra sträckor, eftersom paketen inte kördes ut från ombudet trots att vi hade betalat för utkörning.

När Plus lagt ihop alla transporter i hemleveranstestet så var Schenker långsammast, men eftersom de samtidigt klarade testet som helhet mest strulfritt, så utågs de av Plus till “Bäst i test”.


Läs mer