Över 3 000 besökte Logistik & Transport

november 21, 2016 Logistik , Transport
Över 3 000 besökte Logistik & Transport

När Logistik & Transport avslutades i förra veckan på Svenska Mässan i Göteborg, hade över 3 000 mässbesökare passerat grindarna. Det är mer än genomsnittet de senaste åren.
Intelligent Logistik, som också i år  var mediapartner, var en av 117 utställare, vilket också var fler än tidigare. Utställarna var mycket nöjda, både med sitt eget deltagande och med antalet besökare.

– Jag tycker det var jättelyckat, väldigt intensiva dagar, säger Malin Schäfer, vd på Knapp AB.

I år deltog Intelligent Logistik och PLAN, Sveriges ledande yrkesnätverk för logistiker, tillsammans på mässan.

– Vi hade många besökare och jag tycker att vårt deltagande var lyckat, säger Oskar Jellbo, från PLAN, som undervisar i logistik och lean vid Högskolan Väst och i PLANs kurser i produktionslogistik. Det var första gången som PLAN deltog på Logistik&Transport.

– Jag tycker det var ovanligt mycket folk redan på morgonen på mässans. första dag, säger Gustaf Berencreutz, marknadsansvarig på Intelligent Logistik.

– Vi kan konstatera att det varit en väldigt bra mässa som i år lockat fler besökare från fler branscher, t ex e-handelsbranschen. Det är ett bevis på att vårt fokus på e-handelslogistik slagit igenom, säger Jan Nilsson, affärsansvarig Logistik & Transport.

Välbesökt konferens
Scenprogrammet har varit en central punkt där hundratals besökare har tagit del av kunskapshöjande seminarier.
– Intresset var mycket stort och i princip har det varit fullsatt på flertalet av föredragen. Innehållet var brett med allt från konsumentdriven logistik, drönarteknik, förpackning till transportoptimering, berättar Jan Nilsson.

Årets konferenser lockade totalt 400 deltagare som deltog i konferenser och rundabordssamtal om bl a hållbar logistik, Logistik 4.0, e-handelslogistik, materialhantering, cittylogistik och transportoptimering.
– Det som jag tycker är så spännande och som ni också haft som tema på mässan och konferensen är hur viktig logistiken är för e-handelsutvecklingen, inte bara i Sverige, utan i Norden och världen, säger PostNords e-handelsexpert Arne Andersson i ett pressmeddelande.

 


Läs mer