Sportamore köper norsk robotlagerlösning

februari 2, 2017 E-handel , IT/Teknik , Lager
Sportamore köper norsk robotlagerlösning
Norska robotsystemet Autostore blir alltmer populärt i e-handelslager. Senaste kunden är Sportamore. Foto Autostore

Norska robotsystemet Autostore blir alltmer populärt i e-handelslager. Senaste kunden är Sportamore. Foto Autostore

E-sporthandeln Sportamore, kommer att investera i en automatiserad robotanläggning i sin nya logistikanläggning som byggs i Eskilstuna. Systemet används redan av Komplett och ska även installeras i Boozts nya lager i Ängelholm. 

Sportamore investerar ca 80 miljoner kronor i en automatiserad lagerlösning. Installationen görs av Swisslog och anläggningen planeras att driftsättas när Sportamore flyttat till sitt nya, 23 000 kvadratmeter stora lager i Eskilstuna Logistikpark, som bygg av Bockasjö.

Hjärtat i i automationslösningen är en robotanläggning från norska Autostore, som tycks ha lyckats skapa den flexibilitet som e-handeln behöver.

– Det är vad jag förstår den enda automationslösningen på marknaden som är tillräckligt skalbar, flexibel och dessutom går att montera ned och sälja vidare ifall det skulle behövas, säger e-handelsexperten Staffan Mörndal på Verdane Capital Advisors till Intelligent Logistik.

Autostore används bl a av e-handelsjätten Komplett i deras centrallager i norska Sandefjord och i Babyshops nya lager i Jönköping som invigdes i höstas.Även klädjätten Boozt kommer att installera en Autostore-anläggning i sitt nya jättelager i Ängelholm.

Investeringen är en betydelsefull del i Sportamores arbete med att säkerställa en logistiklösning som inte bara medger framtida tillväxt utan också möjliggör effektivitetsförbättringar och lägre hanteringskostnader.

– Satsningen på automation i samband med flytten skapar rätt förutsättningar för såväl fortsatt tillväxt som för effektivare logistik och ökad skalbarhet säger Johan Ryding, vd för Sportamore i ett pressmeddelande..

Sportamore har sedan 2012 bedrivit lager- och logistikverksamheten från sin anläggning i Spånga på 11.000 kvm. Bolaget har tidigare meddelat att man för att säkerställa kapacitet för fortsatt tillväxt i lager- och logistiklösning, tecknat hyresavtal för ett nytt modernt lager och logistikcenter om 23 000 kvm i Eskilstuna logistikpark, med inflyttning sommaren 2017.

Av Hilda Hultén

 


Läs mer