Snabbstart med webbaserat WMS

Nystartade TPL-aktören UNIQ Logistik i Malmö erbjuder allt från industriell montering till paketinslagning. Och de snabbstartar verksamheten genom att skaffa ett webbaserat WMS från svenska Ongoing.

I april i år fick Skåneregionen ny utmanare inom tredjepartslogistik. UNIQ Logistik är specialiserat på totallösningar inom tredjepartslogistik och förpackningsverksamhet. Företaget är baserat med lager och kontor i Malmö och är gruhndat av personer med lång erfarenhet inom logistik, bl a vd Krister Nilsson, tidigare platschef för PostNord Logistics TPL i Malmö.

Snabbt igång med webb-WMS

För att snabbt komma igång och skapa bra förutsättningar för verksamheten har QNIQ skaffat ett lagerhanteringssystem, WMS, från det svanska IT-företaget Ongoing Warehouse.

– Självklart är det viktigt att ha erfarenhet av tredjepartslogistik, men en annan viktig del i vårt erbjudande är ett kompetent och webbaserat WMS, kommenterar Krister Nilsson, vd på UNIQ Logistik.

– Dels kan vi som 3PL-företag snabbt sätta upp och hantera våra olika kunders varuflöden på ett effektivt sätt, dels får våra kunder en egen inloggning där de ser all information om sitt gods i realtid.

Just nu pågår arbetet med att integrera företagets WMS med en av kundernas affärsystem.

– Att vi kan koppla ihop vårt WMS med kundernas system, oavsett om det är ett affärssystem eller en webbshop, är ytterligare en fördel. Det är viktigt att kunderna ka integreran sina system med vårt WMS. för att vi ska bli en modern och attraktiv samarbetspartner, menar Krister Nilsson.

Systemet driftsattes i början av september och kör redan ett antal kunder i systemet.

– Det gick snabbt att komma igång, både för oss och för våra kunder som är inne i systemet. Det är lättanvänt och intuitivt.

Han gillar också konceptet med en månadsavgift per användare. 

– Det gör det möjligt att starta utan höga instegsavgifter. Vi vill börja i liten skala och successivt växa in i systemet.

Ongoing Warehouse AB är ett nischat mjukvaruföretag inom logistik som är specialiserat på att utveckla, sälja och supporta ett standardiserat warehouse-system. Affärsidén är att snabbt och enkelt tillhandahålla ett kompetent, webbaserat warehouse-system.

– Vi är glada att vårt system hjälper UNIQ Logistik att snabbt etablera sig på marknaden och att deras kunder uppskattar den transparens och öppenhet som vårt web-WMS ger, kommenterar Gerhard Guron, vd på Ongoing Warehouse AB.


Läs mer