Slättö utvecklar logistikterminal och hyr ut 4 300 kvm till Budbee

juni 3, 2019 E-handel , Logistik , Logistiklägen

Slättö har genom sitt dotterbolag Evolv Industrifastigheter tecknat ett hyresavtal med Budbee avseende nyproduktion av en logistikterminal på fastigheten Örnäs 1:24 i Brunna, Upplands Bro. Anläggningen blir Sveriges första skräddarsydda budbilsterminal för last mile logistics.

Budbee är ett av Europas snabbast växande bolag inom last mile logistics med en unik implementering av AI-teknologi för planering av färdvägar. Budbee ägs av bland annat Kinnevik, bolag inom H&M-gruppens CO:LAB samt bolagets grundare och vd, Fredrik Hamilton.

Investeringen i Brunna är en del av Slättös nya strategi inom industri- och logistikfastigheter. Sedan knappt ett år tillbaka har Slättö genomfört ett tiotal affärer till ett samlat underliggande fastighetsvärde om knappt en miljard kronor inom segmentet

– Slättö har under ett antal år arbetat fokuserat för att bli skickliga inom bostadsaffären och då i synnerhet specialiserade på nyproduktion och förvaltning av hyresrätter. Att addera ytterligare investeringsstrategier är logiskt och ett naturligt steg i vår vidare utveckling, kommenterar Erik Dansbo, investeringschef på Slättö.

Avtalet löper över 10 år och omfattar cirka 4 300 kvm. Inflyttning förväntas ske till sommaren 2020.