PostNord bygger paketterminal i Örebro

november 19, 2015 E-handel , Fastigheter , Logistik , Logistiklägen

PostNord bygger en ny 25 000 kvm stor paketterminal på Pilängen i Örebro, med inflytt 2018, rapporterar NA.

Det har spekulerats i att PostNord skulle bygga en paketterminal invid sin anläggning för brevsortering i Hallsberg, men den planen har lagts ned. Istället bygger postjätten nu en ny terminal i närheten av den nuvarande terminalen på Pilängen i Örebro.
– Vi tog beslutet för två veckor sedan om att bygga en ny terminal i Örebro i stället. Där har vi redan vår paket och styckegodshantering och Örebro är en viktig punkt för oss i vårt logistiknätverk när vi ser att volymerna växer, säger Mats Johannesson, chef för PostNords terminaler, till na.se.
Det är för att möta volymerna från den ökande e-handeln som PostNord bygger en ny terminal för paket-hantering.

Det PostNord ska bygga är en anläggning för hantering av paket och styckegods på 25 000 kvadratmeter, plus 2 000 kvadratmeter som blir kontor och personalutrymmen. Anläggningen kommer även att bli en distributionshub för brev.
Postjätten räknar med att markarbetena för den nya terminalbyggnaden ska komma igång under 2016.
– Det rör sig om en investering på ett antal hundra miljoner kronor, säger Mats Johannesson som inte vill uppge den exakta kostnaden.

När anläggningen står klar att tas i bruk kommer PostNord att flytta över all verksamhet från de gamla lokalerna på Pilängen till den nya terminalen. Flytten till den nya terminalen beräknas ske under första kvartalet 2018. Några större personalökningar är det inte tal om.
Drygt 400 personer kommer arbeta på den nya terminalen,  i huvudsak redan anställda vid PostNord.


Läs mer