Pema logistikbemannar i pappersindustrin

november 17, 2015 Arbetsmarknad , Logistik

Norrköpingsföretaget Pema Sweden ska bemanna åt Holmen Papers pappersbruk i Braviken. Pappersindustrin är annars ett ovanligt tillhåll för bemanningsindustrin.

Pema Sweden och Holmen Paper  har tecknat ett samarbetsavtal avseende bemanningstjänster av kollektivanställd personal på Bravikens pappersbruk utanför Norrköping. Pemas uppdrag uttrycks som “att bygga upp en flexibel bemanningslösning för att understödja Holmen Papers behov av flexibilitet och förbättrad bemanningsekonomi”.

– För att kunna optimera logistikflödena med framförallt båt och tåg, och säkerställa leveranser på ett kostnadseffektivt sätt kommer Holmen Paper att jobba med Pema som bemanningspartner. Pema har fått i uppdrag att bygga ett kvalitativt bemanningskoncept för ökad flexibilitet men även tillhandahålla en grundbemanning, kommenterar Michael Gozzi, VD och koncernchef på Pema i ett pressmeddelande.

Den svenska pappersindustrin nyttjar generellt bemanningslösningar sparsamt.

– Ett jätteintressant avtal för både oss och bemanningsbranschen i stort, då pappersindustrin är en av få branscher i dag som inte nyttjar bemanningsföretag i stor utsträckning. Nu ska vi visa att Pema blir ett effektivt verktyg för flexibilitet och kostnadseffektiv bemanning, säger Michael Gozzi.

Samarbetet inleds omgående och innebär nya arbetstillfällen på Pema:

– Pema har tagit sig an den viktiga frågan kring vår bemanning på ett bra sätt, säger Fredrik Holgersson, platschef på Bravikens pappersbruk.

– Vi har under en tid funderat och fört dialog med våra fackliga parter om hur vi ska kunna bemanna våra verksamheter kostnadseffektivt och samtidigt få en sund och långsiktigt trygg arbetsmiljö. Vi får nu möjlighet att bemanna verksamheten utifrån behov och tid, säger Fredrik Holgersson, som tillägger att Pemas inriktning att jobba med heltidsanställd personal varit viktigt för Holmen.


Läs mer