Nytt Lager- och E-handelsavtal klart

april 3, 2017 E-handel , Lager , Löner och statistik

Ett nytt, moderniserat lager- och e-handelsavtal har träffats mellan Svensk Handel och Handelsanställdas förbund. Det nya avtalet ger företagen i handeln möjlighet att förlägga arbetstid mellan kl 05-24.

Anställda i butik, på lager och e-handel har fått nya kollektivavtal. De är treåriga och lönerna ökar under de tre åren med 515, 525 respektive 535 kronor per månad. Lägstalönerna höjs lika mycket. Avtalet innehåller även ett nytt moderniserat lager- och e-handelsavtal.

– Att få till ett nytt Lager- och E-handelsavtal har varit ett av våra viktigaste krav. Det här är ett stort genombrott som kommer att betyda mycket för handelns företag i framtiden. Framförallt skapar det möjlighet för företagen att möta kundernas förändrade krav i det skifte som handeln genomgår, kommenterar Tomas Undin, förhandlingschef på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

Det nya Lager- och E-handelsavtalet ger företagen i handeln möjlighet att förlägga arbetstid mellan kl 05-24 årets alla dagar, med undantag för tre dagar – midsommar, jul och nyår. Det lokala facket garanteras dock inflytande över schemaläggning och bemanning genom särskilda förhandlingsregler.

Handelsanställdas förbund var särskilt nöjda med att även lägstalönerna höjs.

– Vi är glada och stolta! Vi har kommit överens om avtal som följer LO-samordningen och ger en rejäl låglönesatsning, säger Handels ordförande Susanna Gideonsson, till tidningen Handelsnytt.

Parterna har också kommit överens om förstärkt pensionsavsättning till tjänstepension.


Läs mer