Media Markt låter taxi köra ut sena julklappar

december 20, 2013 E-handel , Logistik , Transport

De stockholmare som handlar sina julklappar i sista minuten kan tack vare ett samarbete mellan Media Markt och Taxi Stockholm kan få sina teknikprylar levererade till sin ytterdörr kvällen innan julafton.

Mitt i julhandelns mest intensiva skede, startar hemelektronikkedjan Media Markt och Taxi Stockholm detta samarbete. Från den 21 december kan de stockholmare som handlar klappar på Media Markts webbplats www.mediamarkt.se få produkterna hemkörda med taxi till ytterdörren.

– Med detta förlänger vi julhandeln även i Media Markts online-kanal till de kunder som inte har möjlighet att ta sig till våra varuhus, samtidigt som vi testar ett nytt leveranskoncept som förhoppningsvis går att köra vidare på, säger Carl Lumsden, logistikansvarig, Media Markt.

Omkring 1 000 av Taxi Stockholms bilar står alltid redo att leverera bud i Stockholmsregionen. Företaget kommer därför att sköta produkternas transport mellan Media Markts lager och kundens leveransadress.

– För oss på Taxi Stockholm är det viktigt att hitta enkla lösningar på våra kunders vardagsproblem, oavsett om de är stora eller små, säger Hans-Ole Lomstedt, marknads- och försäljningschef på Taxi Stockholm.

Budleveranserna gäller alla produkter som handlas i Media Markts webbshop mellan den 20 december och den 23 december innan klockan 12.00, väger under 20 kg och har leveransadress i Stockholmsregionen. Transporterna sker mellan klockan 17-21 den 23 december.


Läs mer