SvD och DN bildar distributionsbolag med Bring

december 20, 2013 Ekonomi , Logistik , Transport
SvD och DN bildar distributionsbolag med Bring

Pressens morgontjänst, Premo, och Bring Citymail slår sina stockholmspåsar ihop. Foto Premo

Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet tecknar avtal med Bring om ett gemensamt bolag för tidningsdistribution i Storstockholmsområdet. Det är Pressens morgontjänst, Premo, som slås samman med det norska bolagets regionala brevtjänst och det nya bolaget får namnet Bring Citymail Stockholm.

Bring tar nu ett hårdare grepp om den viktiga marknaden i Sveriges huvudstad, när bolaget tecknar avtal med landets två största morgontidningar.

Avtalet innebär en sammanslagning av Pressens Morgontjänst, den av Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet samägda distributören av morgontidningar, och Norskägda Bring Citymails distribution av brev, varubrev och posttidningar i Stockholmsområdet. Bring tar över hälften av ägandet i Pressens Morgontjänst (Premo) medan de båda tidningarna behåller 25 procent vardera.

– Genom sammanslagningen stärker vi vår konkurrenskraft som distributör till privatpersoner och företag i Stockholmsregionen. Tillsammans kommer vi att dra nytta av kraften i att distribuera såväl tidningar och post. Nu finns möjligheten att utveckla nya tjänster och koncept för exempelvis distributionen av e-handelns produkter förutom att utnyttja de synergier vi ser kring fordon och lokaler, säger Patrik Östberg, vd för Bring Citymail och det nybildade distributionsföretaget.

Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet kommenterar samgåendet i ett gemensamt uttalande:

– Tillsammans med en kompetent partner utvecklar och effektiviserar vi nu distributionen av våra tidningar, säger Gunilla Herlitz, vd Dagens Nyheter, och Gunilla Asker, vd Svenska Dagbladet.

 


Läs mer