GinaTricot urbar mode i Stockholm

maj 26, 2016 E-handel , Ekonomi , Transport
Modekedjan Gina Tricot lanserar entimmesleveranser till kunder i Stockholm och utvalda kranskommuner i samarbete med budtjänsten urb-it.
Gina Tricot har valt att ansluta sig till budtjänsten urb-it, som lovar entimmesleveranser inom Stockholms innerstad, men även vissa utvalda kranskommuner. Leverans ska ske främst med cykel, till fots eller med hjälp av kollektivtrafik och utförs av anslutna s k urbers, ofta studenter som rör sig i stan och via en app kan välja att ta uppdrag och få betalt per leverans. GinaTricot kallar tjänsten för Party Express, tanken är att de spontanköpta festkläderna ska kunna levereras snabbt.

– I en digitaliserad värld där kunder blir mer och mer vana vid direktkonsumtion, är Gina Tricot Party Express ett sätt att förkorta fördröjningen mellan onlineköp och användning. Det gör att shoppingupplevelsen känns lyxigare och mer personlig och kunder får produkter de behöver här och nu. Dessutom kommer vi kunna leverera på kvällar och helger, säger Johan Thorell, e-handelsansvarig hos kedjan till modesajten habit.se.

Urb-it, som lanserades förra vintern, vill skapa en plattform som låter privatpersoner, till exempel studenter, jobba extra som privatbud i e-handeln. Efter ett ganska anonymt första år, med fokus på teknikutveckling och -30 miljoner i förlust för första räkenskapsåret hårdsatsar nu startup-företaget under senvåren på att markndsföra sig mot konsumenter i Stockholm, med ett 50-tal anslutna handlare.  Bolaget startades av Citymails grundare Bror-Anders Månsson och dess förre vd Mats Forsberg, med en rad står en rad namnkunniga finansiärer bakom. Bolaget har påbörjat en lansering utomlands, bl a i Paris, och planerar att lansera tjänsten i bl a Köpenhamn och London, uppger vd Mats Forsberg i en intervju med E-handel.se.

Av Hilda Hultén


Läs mer