Flera priser för Apotea när Prisjakt lät kunderna rösta

februari 15, 2018 E-handel , Logistik
Flera priser för Apotea när Prisjakt lät kunderna rösta

För fjärde året i rad kan Apotea titulera sig “Årets Nätbutik”. Nätapoteket har nämligen ännu en gång fått flest röster i Prisjakts tävling, som under en månad låter konsumenterna rösta fram sina e-handelsfavoriter.

Pär Svärdson

– Det är fantastiskt roligt att Apotea vinner Årets Nätbutik även i år. Det bevisar att vi trots vår snabba tillväxt inte tappat vårt kundfokus utan fortsätter leverera en köpupplevelse av högsta kvalitet. Nu fortsätter utvecklingsarbetet så att vi har nöjdast kunder även nästa år, kommenterar Apoteas vd Pär Svärdson.

Det är Prisjakts användare som röstar fram Årets nätbutik. Omröstningen pågick hela november och samtliga butiker på Prisjakt, över 5 000 nätbutiker, tävlar mot varandra. Förutom huvudpriset, Årets nätbutik, korade användarna vinnare i ett antal kategorier.  Utöver huvudpriset Årets Nätbutik fick Apotea dessutom ta emot priset Årets Skönhet, samt ett extra pris för sin kundservice.

– Vi är verkligen stolta och ser vinsten som ett kvitto på att vår satsning på e-handel tagits emot väl av våra kunder. Utmärkelsen är även en trygghet för nya potentiella kunder som vill hitta en butik som levererar kvalitativ kundupplevelse online, säger Filip Karlander, vd på Widforss.

Utöver ovan nämnda kategorier finns ett antal underkategorier. Vilka som tog hem alla priser framgår i listan nedan:

Årets Nätbutik 2017 – Apotea
Årets Kundservice – Apotea
Årets Skönhet – Apotea
Årets Onlinevaruhus – Webhallen
Datorer och mobilt – Inet
Film och spel – CDON
Hem, trädgård och vitvaror – Hylte Jakt och Lantman
Leksaker, barn och baby – Babyland
Ljud, bild och foto – Mediamarkt
Möbler och heminredning – IKEA
Skor, kläder och accessoarer – Smilebutiken
Sport, hälsa och fritid – Sportamore
Bil och garage – Däck365
Årets nykomling – Widforss

Årets nätbutik delas ut till den butik som får flest röster totalt sett i omröstningen och samma butik vinner även sin produktkategori.

Årets onlinevaruhus kan vinnas av butik med många produkter och stor spridning i Prisjakts produktkategorier. Här krävs fler än 10 000 produkter fördelade på minst fyra produktkategorier där kravet är minst 400 produkter i vardera kategorien. Mindre än 40 procent av butikernas utbud får finnas i en enskild kategori och omdömessnittet på Prisjakt måste vara över 6,5.

Årets nykomling delas ut bland butiker som tillkommit på Prisjakt efter den 15 oktober 2016. För att delta måste de ha minst tio omdömen med ett omdömessnitt på minst sju.

Bäst kundservice är en stentuff kategori där endast de 25 butiker på Prisjakt med högst omdömessnitt och minst 100 omdömen kan vara med och tävla.


Läs mer