E-handeln växer i Borås

januari 19, 2015 E-handel , Fastigheter , Lager , Logistik , Logistiklägen

Tre nyheter under veckan som gått befäster enligt Borås Tidning staden som e-handelsmetropol.

Först höll Borås stad och SP, Statens provningsanstalt, presskonferens tillsammans med föreningen E-handelsstaden Borås om projektet “Smarta städer”. Projektet rör hur medborgarinflytandet kan stärkas med digitala verktyg.

Speciellt för Borås – och Göteborg som är partner i projektet – är att näringslivet är enpartner. Här handlar det om möjlig befruktning av både fysisk och digital handel, där mobilers GPS-funktion gör det möjligt för butiker att rikta information till de som handlar.

En viktig fråga är integriteten, hur informationen om oss egentligen används. Men där hävdade projektledaren, Heiti Ernits på SP, bestämt att det ska vara mycket tydligt för dem som frivilligt deltar i projektet vad som gäller.

I veckan var det även, som Intelligent Logistik tidigare rapporterat, första spadtag för Netonnets nya centrallager i Viared. Logistikytan som nu moderniseras och delvis byggs ut till totalt 33 000 kvm, var tidigare Aditros lager och ska hysa centrallager, kontor och lagershop. Netonnets nisch redan från start har ju varit just e-handel, med lagershoppar som komplement.

Dessutom har H&M planer på utbyggnad. Klädkedjans e-handelverksamhet för Norden är samlad i Borås och är en av stadens största privata arbetsgivare med omkring 650-700 anställda på orten. Blir expansionen verklighet kommer 50 nya arbetsplatser till. Kompetensen i f d Rowells verksamhet har varit viktig. Nu håller klädjätten, med totalt 116 000 anställda i världen, på att “rulla ut” näthandeln globalt.


Läs mer